ZENIT EVO 7158 S1P SRC

Удобни чевли со одличен грип, удобни и погодни за работа во затворени простории и во топли и суви услови. Алуминиумска капа, композитна заштита против прободување и одлична заштита од удари. Чевлите се со BOA Fit System за заврзување.

Опис

• Горен дел: Плетен текстил, Микрофибер
• Заштитна капа: Алуминиум
• Постава: Полиестер
• Среден дел: Композит третиран со плазма (PTC) текстил
• Материјал: Текстил, soft EVA, rigid EVA, neo foam.
• Употреба: На отворено, во средини со висок ризик од прободување, суви и чисти средини