Опис

• IGNITE ARB – популарниот појас со врвен квалитет за арбористи сега е достапен во модерниот дизајн IGNITE. Овој издржлив појас за арбористи е со врвна робустност и цврстина, дури и кога се носат тешки алати или опрема, како што се моторни пили. Неговата конструкција се одликува со специјален Slider Bridge (ЛИЗАЧКИ МОСТ G-1152-1-20), што овозможува лесно да се замени по потреба без употреба на алати или дополнителни завртки. Едноставната техника на навој и индикаторот за абење значително го намалуваат ризикот. Slider Brigde е достапен во различни должини и има верзии со еден или два прстени. Со додавање на дополнителниот IGNITE ARB TOP, ременот за половината може да биде опремен како целосен harness и на тој начин да биде сертифициран за исполнување на EN 361.
• Loop 35KN
• Сидриште- Гуртна
• Сидро (гуртна) со жолта лента со капацитет за оптоварување од 35kN. Се користи во градежната индустрија. Може да се користи како подвижна точка за прицврстување. Дијаметарот на гуртната е 25 мм.
• Капацитет на товарење 35kN
• Мобилна точка за сидро
• дијаметар 25мм
• Величини од 0,4мм до 4м