ХТЗ Полу-Маска За Токсични Цврсти Материи FFP2

Може да се користи во средини со средни токсични цврсти материи, со азбест, бакар, бариум, титаниум, ванадиум, хром, манган, тврдо дрво, јаглен, силикатна прашина која е содржана повеќе од 10 %, како и во рударската, хемиската и металуршка индустрија, при заварување и лемење.

Опис

Полумаската е дизајнирана на таков начин што овозможува лесно дишење во текот на работењето. Анатомската форма, приспособувањето во делот на носот, како и внатрешната пена ја прават полумаската лесно приспособлива на формата на лицето и обезбедуваат максимална заштита.

Полумаската X 210 SV FFP2 NR D е составена од следниве елементи:

• повеќеслоен материјал за филтрирање: полипропилен;
• штипалка за приспособување во делот на носот;
• вентил за издишување;
• ластици за главата;
• пластични прицврстувања за ластиците за глава;
• заптивка на носот исполнета со пена;
• внатрешна обвивка што ја подобрува затегнатоста и удобноста при користењето.