Заштитна Маска За Прашина FFP1

Опис

Полумаската е дизајнирана на таков начин што овозможува лесно дишење во текот на работењето. Анатомската форма, приспособувањето во делот на носот, како и внатрешната пена ја прават полумаската лесно приспособлива на формата на лицето и обезбедуваат максимална заштита.

Полумаската X 100 NR D е составе на од следниве елементи:
• повеќеслоен материјал за филтрирање: полипропилен;
• штипалка за приспособување во делот на носот;
• вентил за издишување;
• ластици за главата;
• пластични прицврстувања за ластиците за глава;
• заптивка на носот исполнета со пена;
• внатрешна обвивка што ја подобрува затегнатоста и удобноста при користењето.

Може да се користи при работа во земјоделството, прехранбената индустрија, со нетоксични прашини, во каменоломи и цементни погони, а особено во средини со прашина како калциум карбонат, природен и синтетички графит, гипс, креда, цемент, малтер, мермер, но да не е повеќе од OEL ≥2mg/m 3.