Заштитна Гас Маска DUPLA

Опис

Маска за цело лице што може да се користи со филтрите EN 148-1 или со филтри од серијата 2000 благодарејќи на нејзиниот адаптер. Визирот на маската е направен од TPE, но исто така се произведува и со EPDM или силикон, па визирот не се гребе и е отпорен на хемикалии.

Под оваа класификација спаѓаат маските TR2002 и TR82