Опис

Спасувачката носилка CONREST овозможува брзо спасување на жртвите од несреќи од тешко достапни и ограничени простори. Краткиот дизајн ја обезбедува главата, ‘рбетот, карлицата и рацете на пациентот благодарение на особено густата и стабилизирачка конструкција на ременот на ременот.

CONREST им нуди на спасувачите и екипите за итни случаи бројни опции за пренесување на жртвите од несреќи надвор од опасната зона. Исто така, може да се обезбедат специјални прицврстувања на јамките за носење. Овие можат да бидат поврзани со мобилен систем за прицврстување што им овозможува на жртвите од несреќа да бидат спасени од канализационата оска, на пример.

Јасен систем на бои обезбедува брзо ракување: сите точки за прицврстување се означени со портокалова боја. CONREST има стабилна и цврста лизгачка плоча која обезбедува безбедно движење на пациентот преку рабовите или пречките. Торбичка за нозе може да се нарача поединечно онаму каде што е потребно. И двете се достапни и како комплет (ставка бр .: SAN-9100).