ХТЗ Заштитен антистатичен комбинезон AlphaTec 2000

620.00ден вкл. ДДВ

CE CATEGORY III
(Type 5-B, Type 6-B, EN 1073-2, EN 14126, DIN 32781, EN 1149-5)

Опис

Заштитен антистатичен комбинезон што нуди голема заштита од течности и честички поголеми од 0,01 микрон, благодарејќи на висококвалитетната облога. Идеален за примена во многу индустрии.

Штити од суви честитки тип 5 и од хемикалии тип 6, како и од радиоактивни честички. Без силикон. Направен од материјал што ја пропушта влагата и дозволува телото да дише. Трослојната качулка е специјално дизајнирана за употреба со респиратори и маски за цело лице, не го ограничува видното поле на работникот